divendres, 20 d’abril del 2018

20. ESTORNELLS A L'ESGLÉSIA

Aquesta és l’església de la foto, és la de Sant Pere de Sora. 
Dins d’aquesta església, a la dècada dels vuitanta, hi va entrar algú amb una escopeta. No, no és que tingués res en contra de cap dels sants n’hi amb el patró St. Pere. Senzillament, dos estornells que hi havien caigut a través dels tubs de les estufes que es desconnectaven durant l’estiu. Un de la junta parroquial, juntament amb la dona que tenia cura del manteniment i neteja, van intentar fer-los fora. Els ocells volaven solament per la part alta, intentant sortir per les finestres laterals o la del davant, totes amb vidres fixes. L’endemà, l’home passa per casa de la companya de junta i li diu:
- No patiu per si sentiu unes escopetades, que jo no veig cap més manera de lliurar l’interior de l’església de les merdes d’aquestes bestioles.
La dona intenta dissuadir-lo, però ell anava decidit, després de comptar amb els pros i contres, a finalitzar l’episodi. Entra doncs l’home amb una escopeta del calibre “22”, obre de bat a bat les portes per allò de l’onda expansiva, cerca amb la mirada els estornells a fi d’escopetejar-los en algun punt on no hi hagués massa perill de fer res malbé, quan s’adona que es troben damunt d’un dels primers bancs, ja morts. De manera que, no hi hagué trets dins del temple. Probablement, els ocells havien mort de fam o de les trompades contra les vidrieres. O potser el sant patró els va escanyar per evitar mals majors amb allò de l’escopetada?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada